VIP Security: Как да осигурим защитата на децата, когато са сами у дома

VIP Security: Как да осигурим защитата на децата, когато са сами у дома

VIP Security: Как да осигурим защитата на децата, когато са сами у дома

Малките деца най-лесно се поддават на измамите и действията на недобронамерените хора. Затова е необходимо да се възпитават в тази насока от ранна възраст, особено когато остават сами вкъщи. Компанията за услуги за сигурност VIP Security подготви съвети относно безопасността, които ще са полезни на най-малките членове на семейството.

Задължително е децата да могат да работят с алармената система, ако в дома има такава. Важно е да знаят, че кодът на системата е таен и не трябва да се споделя на никого. Компанията VIP Security препоръчва да дадете на детето си всички телефонни номера, от които би имало нужда – Вашите лични и служебни и тези на близките Ви. Добре е да му обясните кога и при какви случаи може да се обади на телефон 112.

Често се случва непознати да позвънят на вратата. Обикновено те се представят за търговци или служители, но ако нямате предварителна уговорка за среща с тях, може да се окажат измамници. В такива случаи е нужно да дадете точни инструкции на малките да не отварят вратата и да не се доверяват на човека отвън. Ако често оставяте децата си сами, може да инсталирате паник бутон, който е свързан с алармената система и веднага отправя сигнали към Мониторинг центъра на VIP Security.

Телефонните измами зачестяват значително, затова е добре да обясните на детето си да отговаря само на обаждания от познати номера и да не дава никаква информация за това къде се намира и че в момента е само вкъщи. Подобна информация трябва да отсъства и от интернет пространството. При необичайни ситуации е по-вероятно малчуганите да не могат да реагират адекватно. Напомняйте им периодично, че при всеки проблем могат да се свържат с човек от контактния лист или с полицията.

Цялата публикация може да прочетете на сайта на „24 часа“.