Крадците използват всички съвременни средства за проникване в дома

Крадците използват всички съвременни средства за проникване в дома

Крадците използват всички съвременни средства за проникване в дома

В ерата на технологиите, интернет и социалните мрежи животът ни е по-лесен – имаме непрекъснат достъп до информация и контакт с всички наши приятели. От тези удобства обаче се възползват и много недоброжелатели. Обирджиите днес използват всички съвременни средства, за да съберат данни за домовете на хората.

“Крадците действат най-вече по информация. А за да си я набавят, те използват всички възможни канали, включително социалните мрежи. Много се пише и говори за опасността да споделяш в интернет подробности относно почивки и нови покупки, но въпреки това хората не спират да го правят. И често пъти дори се уговарят къде ще ходят, кога, с кого и т.н. Всичко това се случва без хората да осъзнават, че тази информация може да достигне до злонамерени лица и да бъде използвана, затова трябва да сме много внимателни какво, как и с кого споделяме в социалните мрежи.” споделя Нели Маразова, Мениджър продажби на дребно и обслужване на клиенти във VIP Security.

Запазването на подобна информация или споделянето й само с приятелски кръг е от изключително значение особено през лятната почивка. В горещите месеци се наблюдава увеличение в опитите за извършване на грабежи в домовете. Това се дължи на продължително отсъствие на собствениците от дома им – заради дългите отпуски и по-честите излизания през топлите дни.

Освен онлайн, е препоръчително да се ограничи и кръгът от познати, които знаят за пътуването. Ако информирате близки приятели и съседи, че заминавате, ще има кой да наглежда дома.

Според експертите по сигурност най-важният фактор, за да защитим дома си остава изборът на надеждна охранителна компания. Ниската цена, която често води до сключване на договор, изобщо не гарантира качествена услуга, защото поговорката, че евтиното излиза скъпо, може да се окаже много вярна.

От Kомпанията за услуги за сигурност VIP Security съветват също всяка алармена система да бъде програмирана с различни кодове за различните потребители. Още при инсталирането и програмирането на системата, трябва да се обозначи от кой член на семейството ще се използват различните кодове и дистанционни. По този начин мониторинг центърът може да регистрира кой потребител влиза и по кое време. Преди заминаването трябва също да се извести охранителната компания за предстоящото отсъствие и да се провери дали алармената система е в изправност.

Съвременният начин да отговорим на тактиките на крадците е да използваме услугите на надеждна и високотехнологична компания за сигурност.