Охраната на Майк Тайсън и бъдещето на нашите служители

Охраната на Майк Тайсън и бъдещето на нашите служители

Охраната на Майк Тайсън и бъдещето на нашите служители

Ден след като приключи престоят на Майк Тайсън в България, чиято охрана беше поверена на VIP Security, директорът „Охранителни услуги“ в компанията за услуги за сигурност Здравко Леков сподели своите впечатления за работата на екипа и мисли за това какво е бъдещето на служителите.

По стара моя традиция качвам снимки на стената си във Facebook при успешно приключил проект, когато VIP-гостът е изпратен по живо, по здраво. Това ми суеверие идва от факта, че колкото и добре да планираш и организираш един подобен проект, колкото и добър да е екипът, с който го правиш, винаги има един процент риск, който не можеш да предвидиш. Винаги има вариант нещо да се случи…

Този проект приключи добре и се случиха три прекрасни неща. Първо, работих с една легенда на моето време. Второ, запознах се с Дейвид, професионалист и прекрасен човек, който се грижи за сигурността на Майк. И трето, тъй като моето участие в проекта беше епизодично, можах да наблюдавам работата на младите ни телохранители, ангажирани с охраната. Силно мотивирани и целеустремени в преследване на съвършенството момчетата, които даваха всичко от себе си.

Щеше ми се да мога да им кажа, че преследването на съвършенството изисква много лишения и жертви, че пътят, който са избрали, е труден и трънлив, че трябва силно да вярват и да имат волята да вървят по него без да се отклоняват. Но знам и че има неща, които не се казват. Тези неща трябва да извират отвътре, дълбоко в душата и няма как аз да ги поставя там.

Знам, че който го има в себе си, ще успява и един ден ще бере плодовете от дървото на успеха си. Голямо или малко, то ще е неговото си дърво. Знам и че всеки сам е отговорен за това дърво и аз нито мога да му го насадя нито да се грижа за него…

Наблюдавайки новото поколение телохранители, реших, че това са хората, които бих искал да дойдат след мен, и съм спокоен за сигурността и бъдещето на клиентите на VIP Security.

Почувствах този проект като преломна точка за мен. Знам, че човек никога не трябва да спира да доказва на себе си, че заслужава съдбата си. Да не се страхува от промяната, да има вяра и воля и да не губи стремеж.

А снимките на стената нямат значение, те вече са в миналото… вече ги няма.