Петя и Христина от VIP Security: Основното в нашия екип е доверието и близостта

Петя и Христина от VIP Security: Основното в нашия екип е доверието и близостта

Петя и Христина от VIP Security: Основното в нашия екип е доверието и близостта

Здравейте момичета, разкажете ни какво е естеството на вашата работа във VIP Security?

Христина: Работя като старши оператор на смяна в мониторинг центъра на VIP Security. Смея да твърдя, че длъжността ми е доста интересна, динамична, а екипната работа се цени страшно много в нашия отдел. От нашия екип зависи колко бързо ще се отреагира при активиране на алармената система в даден обект. Когато имаме някакво задействане като например аларма, паник бутон или друго устройство, ние незабавно изпращаме патрулен екип на обекта.

Петя: Аз работя като ръководител на смяна в мониторинг центъра на VIP Security. Отговарям за екип от 12 души и освен с всичко останало, аз имам отговорността да съм лидерът в него, да ръководя хората си и да съм непрекъснато в контакт с тях не само по служебните въпроси, но и чисто организационно. Също така, винаги се опитвам да  помогна, когато има проблем в работната среда и в междуличностните отношения.

А трудно ли е да се ръководи екип?

Петя: Зависи от това с какъв екип работиш. Към момента всички колеги, които формират мониторинг центъра, са с по-голям стаж, малка част от хората са нови. Естествено, по-голямото предизвикателство е да работим с по-новите колеги, да обучим всеки един от тях, да успеем да видим най-добрите им качества и да преценим къде те биха били най-полезни по звената. Бих казала, че по-голямото удоволствие да работим с новите попълнения в екипа ни е в това, въпреки трудностите, да можем да разчупим всеки един от тях, като им намерим точното място в компанията.

Какво ви накара да се насочите именно към VIP Security като работодател?

Христина: Започнах работа във VIP Security преди близо 3 години. Преди да започна в компанията, работех към телекомуникационна компания около година и половина. Не бих казала, че е имало някаква конкретна причина да се насоча към сектора на сигурността, по-скоро стечение на обстоятелствата. Въпреки всичко извадих страхотен късмет и съм много доволна, че се спрях на VIP Security.
Информирах се за позицията случайно от служител в компанията. Той ми спомена, че има свободни позиции в мониторинг центъра, след което кандидатствах за позицията, одобриха ме, започнах работа и много ми пасна! Тук е мястото да споделя, че в компанията открих много приятели. За времето, прекарано от мен до сега, бях забелязана и оценена. Благодаря!

Петя: Във VIP Security съм вече 4 години и половина. Преди това съм работила на различни места, но всички те са били свързани с работа с клиенти. Последната ми работа беше като екскурзовод, за това и да работя на едно и също място беше голямо предизвикателство за мен. Смея да твърдя, че имах голям късмет да попадна именно тук и да работя в това звено. Докато преди 4 години и половина просто си търсех работа, независимо дали ще ми хареса или не, днес мога да кажа, че обичам това, което работя.
Научих за позицията от приятел, който е в друго звено в компанията. Той ми каза, че ще съм по-полезна, ако се съсредоточа върху по-отговорна работа. Реших да го послушам и сега съм много доволна, че съм го направила.

Как минава един ваш работен ден?

Христина: Бързо, много бързо и динамично. Работата ни е интересна и същевременно отговорна. Чувството и емоцията, която изпитваш след един наистина динамичен ден е неописуема. Мен лично ме кара да се чувствам значима и знам, че съм успяла да помогна. Нима не опитваме това всички ;)

Петя: Дните минават направо неусетно. Най-хубавото на нашата работа е, че при застъпване на дежурство знаем какви са основните неща, които трябва да поемем – както оперативните дейности, така и с клиенти. Но какво ще изскочи точно в днешния ден е загадка и предизвикателството, което търсим.

Какви са спецификите на твоята длъжност и с какви трудности се срещаш в ежедневието?

Христина: Може би най-голямото предизвикателство е да запазиш самообладание при по-голям обем задачи и да отреагираш максимално бързо и навреме. Същевременно, ако по същото време имаш запитване от клиент, да можеш да го разбереш и да действаш правилно и своевременно. Трябва да съумея да предам опита и знанията си на колегите си, като в същото време да не спирам да надграждам качествата си, за да мога да съм им полезна. За това съм благодарна на възможността, която ни предоставя ръководството с провеждане на обучения, които изграждат служителите им като личности. Наскоро присъствах на едно и съм очарована и изненадана приятно.

Петя: Тук вършим всичко заедно. Нашата работа е основана на отдаденост, но и на доверие. Трудността идва, когато някой от екипа ни не е наясно с тези две основни опорни точки. За наше щастие, много рядко имаме подобни случаи, защото VIP Security подбира своите служители внимателно.

Какво предлага VIP Security на своите служители и с какво се отличава тя сред останалите компании в сектора?

Христина: Според мен, едно от най-важните неща, които VIP Security дава на своите служители, е добро отношение и коректност. При възникнал проблем или нужда от съдействие от някой от останалите отдели във фирмата ние получаваме отговор и съдействие. А ръководството е винаги отворено към наши предложения и наши гледни точки, което е рядкост.

Петя: VIP Security определено се отличава от останалите компании по спокойствието на служителите. Ние сме сигурни, че в края на деня всички задачи, които сме отхвърлили, осигуряват и спокойствието на клиентите ни. Работата ни е изключително отговорна. Тук всички сме професионалисти и се стремим да свършим всичко и то максимално коректно. Екипът, който сме изградили, е основан на голямо доверие и близост.