Христина Пъдева, VIP Security: Бързината и концентрацията се ценят високо в мониторинга

Христина Пъдева, VIP Security: Бързината и концентрацията се ценят високо в мониторинга

Христина Пъдева, VIP Security: Бързината и концентрацията се ценят високо в мониторинга

Здравей Христина, разкажи ми какво е естеството на твоята работа във VIP Security и как започна работа в компанията?

Работя като старши оператор на смяна в мониторинг центъра на VIP Security. Смея да твърдя, че работата ми е доста интересна, динамична, а екипната работа се цени страшно много в нашия отдел. От нашия екип зависи колко бързо ще се отреагира при активиране на алармената система в даден обект. Когато имаме някакво задействане като например аларма, паник бутон или друго устройство, ние незабавно изпращаме патрулен екип на обекта.

Какво те накара да се насочиш именно към VIP Security и как започна работа в компанията?

Започнах работа във VIP Security преди близо 3 години. Преди да започна работа в компанията, работех към телекомуникационна компания около година и половина. Не бих казала, че е имало някаква конкретна причина да се насоча към сектора на сигурността, по-скоро стечение на обстоятелствата. Въпреки всичко извадих страхотен късмет и съм много доволна, че се спрях на VIP Security.

Информирах се за позицията случайно от служител в компанията. Той ми спомена, че има свободни позиции в мониторинг центъра, след което кандидатствах за позицията, одобриха ме, започнах работа и много ми пасна! Тук е мястото да споделя, че в компанията открих много приятели. За времето, прекарано от мен до сега, бях забелязана и оценена. Благодаря!

А как минава един твой работен ден?

Бързо, много бързо и динамично. Работата ни е интересна и същевременно отговорна. Чувството и емоцията, която изпитваш след един наистина динамичен ден е неописуема. Мен лично ме кара да се чувствам значима и знам, че съм успяла да помогна. Нима не опитваме това всички ;)

Какви са спецификите на твоята работа и с какви трудности се срещаш в ежедневието?

Може би най-голямото предизвикателство в нашата работа е да запазиш самообладание при по-голям обем от работа и да отреагираш максимално бързо и навреме. Същевременно, ако по същото време имаш запитване от клиент, да можеш да го разбереш и да действаш правилно и своевременно. Трябва да съумея да предам опита и знанията си на колегите си, като в същото време да не спирам да надграждам качествата си, за да мога да съм им полезна. За това съм благодарна на възможността, която ни предоставя ръководството с провеждане на обучения, които изграждат служителите им като личности. Наскоро присъствах на едно и съм очарована и изненадана приятно.

Какво предлага VIP Security на своите служители и с какво се отличава тя сред останалите компании в сектора?

Според мен, едно от най-важните неща, които VIP Security дава на своите служители, е добро отношение и коректност. При възникнал проблем или нужда от съдействие от някой от останалите отдели във фирмата ние получаваме отговор и съдействие. А ръководството е винаги отворено към наши предложения и наши гледни точки, което е рядкост.