В условията на глобална пандемия и предизвикателствата, които тя поставя пред здравните системи по света, историята на една българска компания се откроява като пример за иновативно и ефективно решение в мерките за самопомощ в условията на пандемия. ВИП Секюрити предприема смели стъпки за защита на своите служители от COVID-19, демонстрирайки силата на частната инициатива и предприемачеството.

 

"Няма как хората да са добре и щастливи ако не са здрави. Ние, предприемачите, правим това - предприемаме действие към позитивна промяна.", Атанас Симеонов, собственик на ВИП Секюрити

Анализ и Прогноза

Още в началото на пандемията, ръководството на компанията осъзнава високия риск от заболеваемост, особено за служителите, които всекидневно взаимодействат с голям брой хора. За да противодействат на това, те извършват анализ и прогнози за развитието на здравната криза.  

Създаване на вътрешна медицинска услуга

Съзнавайки натовареността на държавната здравна система, ВИП Секюрити предприема действия по създаването на своя собствена вътрешна медицинска услуга. Тя цели да осигури достъп до лекарска помощ, адекватна грижа и лекарства за всеки служител, който се разболее от COVID-19.

Образователни семинари и уебинари

Компанията организира редовни уебинари и видео сесии, за да информира своите служители за вируса, мерките за превенция и начините за справяне с него. Тези семинари целят да поддържат високо ниво на осведоменост и да убедят хората, че компанията сериозно се грижи за справяне с проблема по най-адекватния начин.

Ресурси и превенция

ВИП Секюрити инвестира в необходимите ресурси за защита и превенция, включително предплатени лекарства, кислородни апарати и оксиметри. Снабдяват с витамини и хранителни добавки своите служители, за да поддържат тяхната имунна система силна.

Информационна кампания

Въпреки противоречивата информация около ваксините, компанията стартира информационна кампания, за да образова своите служители за ползите от ваксинацията, без да ги притиска да вземат решение.

Лекарски Екип

Създаването на партньорства с лаборатории и наемането на медицински консултанти позволява на "ВИП Секюрити" да предложи своевременно тестване и професионално медицинско обслужване. С това допринася за намаляването на нуждата от болнично лечение.

Послание за бъдещето

Инициативата на компанията не само демонстрира отговорност и грижа за служителите в трудни времена, но и подчертава важността на превенцията и активните мерки за поддържане на здравето. Компанията се стреми към създаването на модел, който може да послужи като пример за други, показвайки, че здравите и щастливи служители са ключът към по-висока производителност и позитивна промяна в обществото.

 

ВИП Секюрити доказва, че чрез иновативни подходи и солидарност, бизнесът може да играе критична роля в преодоляването на здравни кризи, като същевременно гради основите за по-здраво и устойчиво бъдеще.

 

Повече за вътрешното здравеопазване, което ВИП Секюрити си изгради по време на Covid-19 и което продължава да поддържа и развива и до днес, четете в статията на www.capital.bg.